GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 18:27 Nokia N95 POMOCYYY!!!!!
witam. Mam od niedawna Nokie N95. Zainstalowałam na kompie (lapek z vistą) oprogramowanie do połączenia telefonu z komputerem Nokia PC Suite jednak nie mogę uzyskać połączenia. Mam podłączony kabelek DKE2 do komputera i program nie znajduję urządzenia, piszę tam również że urządzenie czyli chyba mój telefon może być zablokowany tylko że ja nie orientuje się w jaki sposób można to zmienić i gdzie tego w telefonie szukać.
BARDZO PROSZĘ O POMOC BO NIE MOGĘ SOBIE Z TYM PORADZIĆ
Witam serdecznie,
Skąd masz ten telefon - czy został przywieziony z zagranicy i czy było w nim coś grzebane..wgrywane polskie menu itp. ?
Ogólnie dość dziwna sytuacja z tym Twoim przypadkiem .
A próbowałaś podłączyć telefon do kompa nie instalując żadnego oprogramowania ?? Co do VISTY...mhhh bardzo możliwe, że właśnie tu jest cały problem..liche oprogramowanie i dlatego tak się dzieje
Pozdrawiam
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 19:21
Witam!
Całkiem możliwe że pod vistą nie chodzi programik... Ale istnieje też możliwość że oprogramowanie zostało źle zainstalowane. Albo ktoś grzebał coś w telefonie i spiep**ył.
Lub firewall blokuje Ci połączenie z telefonem co jest również możliwe.
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
to samo dzieje sie na XP. Po podłączeniu samego kabelka z telefonem do kompa bez oprogramowania wogóle sie nic nie dzieje. Komputer nic nie znajduję, jeśli firewall blokuję to w jaki sposób mogę to odblokować?? Telefon jest ze sklepu z telefonami , nie jest przywieziony z zagranicy i nie miał wgrywanego polskiego menu. Oprogramowanie Nokii jest kompatybilne z Vistą ale na wszelki wypadek sprawdziłam na XP i jest to samo -niestety:((((((
spróbowałam na innym kompie z XP i tam też nie czyta podłączenia USB.
Nie wiem co może być zablokowane w tym telefonie że nie chce pokazać swojej zawartości
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 22:24
A czy masz w telefonie opcje o których juz wspomnianełem dotyczące USB?
Sprawdź w opcjach telefonu w ustawienia itd aż dojdzjesz do USB i wtedy napisz co masz do wyboru.
Pozdrawiam
więc jeśli chodzi o USB, wchodząć na Narzędzia i ustawienia i USB pokazuje się Tryb USB w którym jest napisane PC Suite a potem jest jeszcze taka notka - pytaj przy połączeniu i zaznaczone jest tak.
Znalazłam jeszcze coś takiego:
w zakładce Synchronizacja PC Suite jest anulowany rejestr
chciałam włączyć te ustawienia fabryczne ale włącza się jakiś kod blokady o którym nie mam pojęcia, skąd mam wziąść ten kod i co to za kod??????????? bez tego nie włącze ustawień fabrycznych , dziwi mnie fakt że nawet po podłączeniu tego telefonu za pomocą USB do kompa , komputer wogóle nic nie wykrywa a jak podłącze inny telefon do kompa za pomocą USB to nie ma żadnego problemu, nic z tego nie rozumiem i POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.