| 

| Samsung - Samsung Wave II

halohalo - Nie Lut 13, 2011 21:41
 Temat postu: Samsung Wave II
 Fajnie wygląda, ma chyba ekran 3,7 ' ... tylko ten system "Bada" ? Co myślicie?

Ponadto na  jakaś mała dostępność w sklepach a to chyba nowy model?
 ziomiwan - Pon Lut 14, 2011 20:10

Tak to nowszy model Wave S8500 z większym ekranem ale niestety nie Super AMOLED, ale za to Super Clear LCD.

Ten system BADA jest właśnie genialny, nic lepszego jeszcze nie widziałem i nie miałem okazji używać, a używałem każdego systemu prócz Web OS.
 BADA OS się nie bój, aplikacji masz sporo, a więc z pewnością wyposażysz go w to co potrzebne i będzie służył Ci bez problemowo.

Gdyby nie inne wydatki to miałbym już S8500, a mam S723 który jest gorszym modelem, ale sprawuje się niesamowicie, BADA śmiga jak burza.

Niedługo wychodzi nowy Wave
  a mianowicie zaraz po targach w Barcelonie ma się pojawić w sklepach. Sand - Czw Lut 17, 2011 18:03

Wave rzeczywiście bardzo dobrze się prezentuje na pierwszy rzut oka niestety po jego zakupie i dłuższym użytkowaniu entuzjazm spada.

Brak porządnego programu GPS.  W telefonie był już zainstalowany program Naviexpert.  Ciagle chce sie łączyc z internetem bez którego chyba nie jest w stanie funkcjonować.
 Sam w sobie odbiornik gps w telefonie nie powala swoim działaniem, czasami zanim złapie sygnał minie trochę czasu.

Podłączenia telefonu do komputera w celu wgrania nowych aplikacji lub transferu plików za pomocą programu Kies to jedna wielka loteria.  Mi udało się dosłownie dwa razy.  Próbowałem  rożnych sposobów podanych w internecie i d***.

Pomimo blokady "klawiatury" telefon można wyłączyć przyciskiem czerwonej słuchawki, co wielokrotnie mi się zdarzyło nosząc telefon w kieszeni spodni.

Telefon potrafi się sam wyłączyć a w sumie zrestartować po wejściu na niektóre strony internetowe, np. aukcje na allegro.  Jak dla mnie mistrzostwo świata.

Wskaźnik stanu baterii działa bardzo dziwnie.  Z trzech kresek potrafi spaść na zero w przeciągu pół godziny.  Po krótkim wyłączeniu wraca do dwóch i działa przez parę godzin.

Generalnie w porównaniu do Noki E72 którą wcześniej miałem to zasięg, jakość rozmowy i prędkość przeglądania internetu jest zdecydowanie gorsza w Wave.

Żałuje że pozbyłem się porządnego telefonu dla zabawki multimedialnej z której tak na prawdę nie jestem w stanie korzystać w 100% prze niedorobiony program Kies.

Pozdrawiam
 ziomiwan - Czw Lut 17, 2011 22:45

Jakieś bzdury opowiadasz Sand
  . 
 Kies zawsze włącza się bez problemów i łączy z telefonem.

GPS działa dobrze, szybko się łączy i jest precyzyjny.

Łączy się z internetem?? Nigdy nie łączy się sam z internetem, jeśli wybierasz aplikację korzystającą z internetu to pewnie, że chce. Jak w programie GPS ustawisz aby łączył się z gps w celu szybszego znalezienia pozycji to również będzie chciał się łączyć.

", jakość rozmowy i prędkość przeglądania internetu jest zdecydowanie gorsza w Wave. " to mnie kompletnie rozbawiło

Albo kupiłeś jakaś podróbkę, albo nie potrafisz korzystać z telefonu komórkowego innego niż beznadziejne i do niczego nie nadające się nokie.
 Sand - Pią Lut 18, 2011 16:43

Jeśli ktoś tu opowiada bzdury to chyba tylko i wyłącznie ty bo ja w przeciwieństwie do ciebie  ten telefon posiadam i od jakiegoś czasu już użytkuję.  Wszystko problemy telefonu które wymieniłem są dokładnie opisane w sieci i najwyraźniej nie tylko mi się trafiły. Wystarczy poszukać w googlach.  Jeśli w salonach Play sprzedają podróby to chyba nie mamy o czym rozmawiać.  Co do różnicy w jakości połączeń i zasięgu między Wave i E72 jest przepaść.  No ale ty wiesz lepiej bo posiadasz oba w/w telefony
  Brak słów. 
 |  | 
 |  |