| 

| Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - OSTATECZNY POJEDYNEK GIGANTÓW

ksylo1 - Śro Lis 11, 2009 13:18
 Temat postu: OSTATECZNY POJEDYNEK GIGANTÓW
 Nadzeszła ostatnia chwila na zmiane telefonu!
 IPhone 3GS v Omnia II
 co polecacie?
 jakies doswiadczenia?
 silne strony?
 Plusy, minusy?
 Wazne sa dla mnie: internet, GPS, Aparat, wyswietlacz
 w Omnii jest jakas opcja Arca Vir PC!!!! co to jest
 bardzo prosze o wszelkie informacje
 darkgee - Śro Lis 11, 2009 17:32

Moze zaczne od końca. ArcaVir to po prostu program antywirusowy.
 Natomiast co do wyboru telefonu to oczywiscie Omnia II. Dlaczego? Zdecydowanie lepszy wyswietlacz (AMOLED, 480x800 a iPhone wyswietlacz TFT, 320x480), aparat 5MPix (iPhone 2MPix), wszystkie standardy komunikacji (WiFi, dobrze działajacy Bluetooth) i mnogosć różnych aplikacji na Windows Mobile (w tym przerózne oprogramowania GPS). No i oczywiscie swietnie przerobiony przez Samsunga system Windows Mobile (czy jak kto woli- Windows Phone) 6.5.
 Przy Omnii II iPhone, nawet w wersji 3GS, nie ma szans.
 ziomiwan - Śro Lis 11, 2009 18:28

Bez wątpienia lepsza jest Omnia II. O ile iPhone jest lepszy od omni pierwszej generacji, tak w przypadku Omni II zostaje daleko w tyle.

Plusy omni wymienił darkgee w dużej mierze, ale dodam jeszcze, że prócz HSDPA posiada on HSUPA, mocniejszy procesor również gości na pokładzie Omni II bo aż 800MHz gdzie iPhone 600MHz. A do tego w Omni II wyświetlacz oparty na technologii OLED.
 ksylo1 - Czw Lis 12, 2009 14:46

kurna a juz skłaniałem sie ku iphonowi... to mi cwieka zabiliście!
 w salonie tez nastawiaja na Iphona
 jezeli chodzi o intrenet/przegladarke to ktory lepiej sie sprawuje?
 ziomiwan - Czw Lis 12, 2009 16:06

Omnia II jest we wszystkim lepsza. iPhona polecają bo to dzieci reklamy i też może dlatego, że zalega im na magazynie.
 Omnia II jest duuuużo lepsza i daje duuużo większe możliwości.
 darkgee - Czw Lis 12, 2009 17:19

ksylo1, nie daj sie namówic na iPhone'a! Jak masz do wyboru Omnię II, to bierz i nie patrz sie na iPhone'a.
 ksylo1 - Czw Lis 12, 2009 19:31

byłem własnie w salonie... no i jest problem!
 w ofercie ktora mnie interesuje taryfa z internetem orange free dostepny jest tylko Iphone i HTC magic:/

a jeszcze sie zapytam odnosnie IPhona, jak wyglada sprawa z Gps-em?
 czy tam jest juz wgrany juz jakis program? czy mozna z niego normalnie korzystać czy trzeba sie łaczyc z internetem, czy wogole opcja nawigacji jest dodatkowo płatna?
 bo nikt jasno nie jest w stanie mi odpowiedziec? w salonie baba zero kompetencji

wyniknął kojelny problem Omnia nie ma GPS-u
   ziomiwan - Pią Lis 13, 2009 00:36

# WCDMA 900, 1900 i 2100 MHz
 # HSDPA do 7,2 Mb/s
 # HSUPa do 5,76 Mb/s
 # gniazdo JACK 3,5 mm
 # akcelerometr
 # GPS z funkcją AGPS
 # radio FM z funkcją RDS
 # odtwarzacz DivX i Xvid
 # Opera Mobile 9.5
 # microUSB 2.0
 # akcelerator graficzny

No wcale niema GPSu...   I dostajesz warna za pisanie tyle razy posta pod postem.
 Nawigacja nie jest płatna, telefon łączy się z satelitami. I nie używasz do tego inernetu.

|  | 
 |  |